Handlekurv 0

Ingen flere produkter tilgjengelig

Totalt Gratis
Frakt og rabatter legges til i kassen

Din handlevogn er tom.


MILLA RESIDENTS: THE DOG

Et hjem forteller mye om de som bor der, men i denne spalten er fokuset på nettopp selve hjemmet fremfor personen bak. Derfor vil flere av de vi besøker og intervjuer anonymiseres av ulike masker. I denne reportasjen møter vi "Hunden".

AV Camilla 04 november 2020

Milla har denne gangen tatt turen til Sørlandet, for å besøke en familie på fire og deres "hytte". Begrepet "hytte" er delvis beskrivende, og delvis misvisende i dette tilfellet.

Det er et samlingspunkt for familie og venner, spekket av elementer de har samlet gjennom årene, hvor ønsket om å ha et sted for å være sammen har vært ledende for hele prosjektet. Rent arkitektonisk er det ingenting som minner om en tradisjonell hytte, og man sitter kun igjen med et ord: WOW!

Huset sto ferdig i 2017, og har siden fungert som “klubbhus” for hele familien og alle som ønsker å ta ta turen av venner og bekjente. Familien er sjelden alene. Muligheten til å ta imot besøk var også viktig i planleggingen av hytta.

Den samme følelsen som preger familiens hjem er videreført til feriehuset. Det skal være avslappet og brukervennlig, både for dyr og mennesker i alle aldre. Hun innreder aldri med ting som ikke kan brukes, eller som tåler “trøkk”. Det må være rom for lek.

“Hunden” og hennes mann hadde en tydelig visjon for feriehuset fra start. Det er tegnet av paret selv i samarbeid med en arkitekt, og inspirasjonen er hentet fra ulike fabrikker. Huset går over to etasjer, men er egentlig ett stort rom hvor de eneste dørene tilhører bad og soverom.

På denne måten er familien alltid sammen, uansett hvor de befinner seg. Materialer som betong, mørkt treverk, stål og glass er gjennomgående. Taket er lagt med gamle jernbanesviller. For selv om familien gjerne tilbringer ukesvis i feriehuset, gir det allikevel en slags følelse av å reise. De har nemlig installert to tog-kupéer med køyesenger som kan flippes ned når de ikke er i bruk, og begge kupéene har vinduer inspirert av gamle tog. Disse har utsikt utover huset.

Hele huset har en varm og lun atmosfære, kanskje ikke så rart når “Hunden” alltid innreder med hjertet og lar følelsene ta valg når det gjelder interiør. Hun tenker at helheten blir til ved at man setter sammen ting man liker, og at det ikke gjør noen verdens ting om fargene kræsjer, derimot er det bare fint.

Typisk for mange feriehus og hytter er at de innredes med ting man ofte har samlet gjennom flere år – det gjelder også her. “Hunden” tar alltid utgangspunkt i det hun har og bruker lang tid på nye innkjøp. Hun bytter aldri ut noe, og lar heller stolene stå uten bord et år, fremfor å ta inn noe som ikke kjennes rett.

Inspirasjon hentes – om noe, fra naturen og spesielt fra eksotiske fugler. De ville og sterke fargekombinasjonene er noe “Hunden” virkelig elsker, og tar med seg inn i interiøret. Ellers er forkjærligheten til designklassikere stor, og hun leter gjerne i årevis etter bestemte pieces.

En helt spesiell sofa ble hennes gjennom et lykketreff, da den egentlig var i tenkeboksen hos en viss rockestjerne med ring i nesen – men den historien tar vi en annen gang. Hun hadde på daværende tidspunkt lett etter sofaen i 10 år. Det ble et “impulskjøp” av de sjeldne da Milla-teamet kom over den på et bruktmarked i Paris.

Flamingo-stolen ble også funnet av Milla-teamet. De hadde tenkt på “Hunden” med en gang de så den. Det ble naturligvis også full klaff.

Selv om stolen kanskje ikke vinner en pris for komfort, oser den av humor, glede og litt galskap. Den er vakker fra alle kanter, og kan snurres på. Det finnes kun 30 stk i hele verden, og den er derfor nummerert. Et slags kunstverk sånn sett.

Feriehuset er et levende bevis på hva som skjer “when love takes over”. En oase for kjærlighet, hvor alle er velkommen og det alltid finnes plass. Full av personlighet, historier og med tiden: mange gode minner.