Handlekurv 0

Ingen flere produkter tilgjengelig

Totalt Gratis
Frakt og rabatter legges til i kassen

Din handlevogn er tom.


MILLA RESIDENTS: THE LAMA

Så sentralt som det nesten kan få blitt i Oslo, bor Lamaen i det som kan minne om et sukkertøy av en leilighet. Duse pasteller, organiske former og naturelementer er nøkkelord for dette hjemmet malt i solnedgangens vakreste farger. Her har hun bodd i 7 år allerede, og på den tiden har leiligheten på 60 kvm fått seg flere runder med malekosten. Ikke minst har den blitt møblert både opp, ned, og opp igjen. 

AV Pernille 04 November 2020

– Det var nok alltid en drøm å bo i en leilighet som denne, med store vinduer, høyt under taket og stukkatur. Det er ikke mange sånne leiligheter i Trondheim, hvor jeg kommer fra.

Men da Lamaen flyttet inn var det ikke den samme drømmende pastell-paletten som i dag preger leiligheten. – Det var litt 90-talls preg med en miks av mørke og sterke farger, for ikke å snakke om strietapeten. Det måtte bort. Lamaen tok malekosten fatt, og malte over hele 90-tallet med hvitt. Og leiligheten ble som et slags canvas. På mange måter var det nettopp denne leiligheten som sørget for at Lamaen fikk “et lerret å male på” og en ny start - likt en canvas, da hun for tre år siden startet klesmerket, Confettibird. 

Stuen er malt i en vakker blå nyanse. Interiøret i duse lyse farger, gir dette rommet illusjonen av å være en slags himmel. Pacha sofaen (Gubi) kombinert med Night Whisperer Rug i Bone White (Milla Studio) ser ut som en sky i dette rommet!

– Jeg solgte alt jeg hadde for å få kapital til å starte Confettibird, så en periode var det ganske tomt her. Alle midler gikk med til å starte merket mitt, og leiligheten bar litt preg av det. 

Det er tre år siden nå, og i sommer var det endelig tid for leiligheten til å pynte seg opp igjen. – Det ble et lite Corona-prosjekt. Det var deilig å kunne bruke tid og penger på leiligheten igjen. Det ble nesten symbolsk, som en milepæl, at endelig hadde Confettibird nådd et punkt der det ikke måtte gå på bekostning av leiligheten. Det var skikkelig stas å kunne gjøre den fin igjen. 

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt nå?

– Hovedsakelig stemningsbasert, uten en spesiell type stil. Lekent, personlig, hjemmekoselig, med en et hint av rock’n’roll! Jeg elsker farger og kontraster, og kombinerer gjerne den litt strammere nordiske stilen med en touch av fransk romantikk.

Hva inspirerte deg da du pusset opp i sommer?

– Først og fremst blir jeg inspirert av alle de fine, og inspirerende menneskene jeg har i livet mitt. Men, så er jeg også en skikkelig drømmer og eventyrer av natur, så jeg elsker å reise. Det jeg trenger mest påfyll av her i livet er reiser, og morgenkaffe.

Hva er du mest fornøyd med i leiligheten? 

– Jeg er spontan, og elsker å gjøre om. Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med at jeg har fått laget meg et hjørne som fungerer som en liten spisestue, hjemmekontor, og showroom til merket mitt Confettibird - helt i tråd med virus-tiden...

Har du et favorittrom? I så fall, hvilket og hvorfor?

– For øyeblikket, så er jeg aller mest fornøyd med hotell-kjøkkenet vårt! Det er lite, men inneholder akkurat det vi trenger. Etter at vi pusset opp i sommer, så har det gått fra å vært å være det kjipeste rommet, til det beste! Nå er det gøy å lage mat igjen. Utrolig hva omgivelsene kan gjøre med en.

Du forteller om at leiligheten lenge sto i “andre rekke”, i oppstartsfasen av Confettibird. Men nå som leiligheten er litt i fokus igjen - hva er ditt neste drømmekjøp?

– Det har jeg allerede skaffet meg: teppet i stua! Det er jeg sååå fornøyd med! Det er virkelig et liv før og etter et så fantastisk gulvteppe! Hele stuen og de ulike sonene kom på plass når dette kom i hus. Også er det jo vilt fint, og ikke minst deilig! Sitter mye på gulvet å henger takket være dette. 

Hvis du skal kjøpe noe til leiligheten, er du en som planlegger, eller skjer det mer spontant?

– Det går 100% på magefølelse og lyst! Som jeg pleier å si, jeg velger ikke interiøret, interiøret velger meg. Som en umiddelbar forelskelse!

Når du skal innrede, er du en som planlegger nøye hvordan ting skal se ut, eller lar du tilfeldighetene råde?

– Siden jeg ofte følger magefølelsen, så blir utfallet ofte tilfeldig, men samtidig er det jo en grunn til at man får den følelsen i utgangspunktet. Da får hvert element naturlig sin plass, og kommer til sin rett. Ikke alltid, men som regel.
Jeg elsker å eksperimentere og gjøre om, og jeg er aldri redd for å slå inn en spiker eller male vegger og tak uten å blunke. Jeg elsker å gjøre om på stemningen i hjemmet, og når jeg kommer hjem fra reiser (back in the days), så er jeg litt besatt på å skape akurat den type stemningen i hjemmet som har inspirert meg. 

– Jeg elsker å leve ut visuelle stemninger, som i et pinterest-moodboard.

Og allerede i mars kan du oppleve enda mer av Confettibird-universet, når Lamaen åpner sin aller første butikk på Aker Brygge. Vi er ekstra stolt over å kunne ønske en så inspirende nabo velkommen til brygga. Konseptet har hun valgt å kalle Confettibird & friends - et konsept i stadig forandring hvor hun inviterer med seg andre kreative sjeler til samarbeid. 

Interiørarkitekt for leiligheten er Tone Kroken. Hun har stått for valg av farger. Farger som følger fra Pure & Original:

Stue: Polar Blue
Soverom: vegger: Chalky Coral, tak: Skin Powder
Kjøkken: Oyser Grey