Handlekurv 0

Ingen flere produkter tilgjengelig

Totalt Gratis
Frakt og rabatter legges til i kassen

Din handlevogn er tom.


Jan Thomas & Harlem's Julehjem

Et drøyt år etter de møttes for første gang i Afrika, skal Harlem og Jan Thomas feire sin første offisielle jul sammen som kjærester - i sitt første felles hjem. 

AV Pernille 1. desember 2020

Flytteeskene var såvidt pakket bort, idet julen sto for dør... Paret overtok leiligheten 2. oktober, men har allerede rukket å gjøre den til et hjem. – (Jan Thomas): Vi sier dette med glimt i øyet, men her er det ikke rom for at noen skal sove over - alle rom er i bruk. 

Leiligheten er romslig, med hele 167 kvm - men totalt 50 kvm er dedikert til parets felles walk-in-closet.

– (JT): Tidligere har jeg bodd i hjem som nærmest har vært tatt ut av et magasin, mendetteer et ekte hjem - skapt for Harlem og meg, og det livet vi lever. 

Det oser av komfort i alle rom. Den tradisjonelle spisestuen er droppet til fordel for en stor og myk sofa, som må være livets søndagsdrøm. Stilen kan beskrives som klassisk moderne, og sexy ala Tom Ford. Hjemmet er utvilsomt preget av parets personlighet og livsstil, og i boligjakten la de vekt på å finne et sted hvor de kunne flytte rett inn, uten å male eller pusse opp.

– (Harlem): Jeg trodde jeg hadde en stil, men det er først nå jeg virkelig føler at jeg har funnet den. Dette hjemmet er mye bedre enn jeg noen gang kunne forestille meg. Hver dag når jeg kommer hjem fra jobb føles det som å vandre inn i et smykkeskrin. Jeg er Tyr av stjernetegn, og er derfor naturlig tiltrukket av alt som er vakkert og glitrer.

Og nå som julen er på plass glitrer hjemmet som aldri før. – (Harlem): Når det gjelder julepynt tenker jeg egentlig “alt eller ingenting”. Jeg elsker jo store planter, og at det bugner litt - så julepynten gjenspeiler nok dette.

– Juletreet på Milla er alltid like magisk, og jeg husker at første gang jeg så det, tenkte jeg “en dag, skal jeg ha et juletre som dette”. 

Kjøkkenet er maskulint i sort og hvitt. Harlem har en forkjærlighet for planter- og nå i førjulstiden er det ikke bare grønne blader i alle rom, men også granbar! I tillegg har de valgt å gå for en moderne vri på adventsstaken i år; STOFF staker!

Nye tradisjoner

Siden dette er parets første jul sammen, er det også et år for å forene tradisjoner, men også skape nye.– (JT): De siste årene har jeg tilbragt julen og vinteren i Mexico, så for første gang på lenge skal julen feires her hjemme. Vanligvis har julepynten dukket opp og forsvunnet igjen som et blaff før avreise, men i år skal jeg nyte det hele med Harlem.– (Harlem): Dette er første gang jeg faktisk pynter til jul hjemme, men jeg elsker det. Det å våkne hver morgen, gå ut i stuen og se juletreet lyse er helt magisk! 

Bordet på kjøkkenet er perfekt for to! Her dekket i sort og sølv – noe som gir et maskulint men allikevel glamorøst uttrykk.


Førjulstiden skal nytes med tente lys, julefilmer og julemusikk, naturligvis - og det er Hanne Kroghs juleplate de spiller aller mest. For det blir ingen jul uten Hanne.

– (JT): Og kjærlighet!

Julematen derimot, kan Harlem gjerne være foruten.– (Harlem): Jeg spiser ikke julemat. Vi har alltid hatt tradisjonell julemat hjemme, men jeg har aldri helt fått smaken. Da jeg ble 30 bestemte jeg meg for at "nå er jeg voksen, nå kan jeg definere min egen julemat". I fjor var det sushi!

Jan Thomas derimot elsker pinnekjøtt, men støtter kjæresten i å skape egne tradisjoner. – (JT): Det er så typisk at alle bare jatter med tradisjoner. Jeg synes det er flott at man kan skape egne. 

De har begge vokst opp med tradisjonell julefeiring, men gjennom 20 år i USA fikk Jan Thomas lære forskjellen på norsk og amerikansk jul.

– (JT): Jeg vokste opp med mamma som alltid pyntet hele huset med nisser, serverte tradisjonell julemat, og samlet hele familien rundt middagsbordet. I USA er julen veldig overdådig og materialistisk, nesten upersonlig. Da jeg flyttet tilbake til Norge etter 20 måtte jeg nesten finne tilbake til hva julen egentlig handlet om. Nå gleder jeg meg til å skape nye tradisjoner med Harlem.

I stuen er det en lun og god følelse med en stor og myk sofa i senter av rommet. Lysene fra juletreet sørger for julestemning. I tillegg er Harlem veldig glad i stearinlys, og man finner tente lys overalt.

I Harlems familie har også de voksne sluttet å kjøpe julegaver til hverandre. 

– (Harlem): Barna får fortsatt julegaver, men det å slippe “gavestresset” har virkelig sørget for at jeg kan nyte førjulstiden på en helt annen måte. Men det kan hende at Jan får en liten gave da...

– (JT): Nå som vi nylig har flyttet inn i et felles hjem er det naturlig at vi ønsker oss ting i den anledning, men da kan heller det være en julegave - at vi kjøper noe til oss.

– Men den største gaven vi kan få i år er å være sammen med venner og familie. 

En annerledes jul

2020 har vært et år i annerledeshetens tegn, og mye tyder på at også julen blir annerledes. 

– (JT): Jeg har aldri vært noe glad i store fester, og vil heller samles i mindre grupper med de aller nærmeste. Generelt har jeg et anstrengt forhold til organisert moro - da vil jeg heller ha litt moro hver dag.

– Tiden vi nå går i møte er på mange måter en fin tid, men det er også en vanskelig tid - kanskje spesielt i år. Julen forsterker følelser, og det kan nesten virke som vi er pålagt å ha det bra. Jeg håper at vi kan fokusere på å være sammen, gjøre det hyggelig hjemme, spille spill og gå turer.

Til og med badet har blitt dekorert for julestemning. I tillegg har de plassert en Mad et Len pot pourri på baderomshylla med duften Figue Noir – en deilig myk men samtidig maskulin lukt.

Jan Thomas har også en liten bønn for den kommende julen.

– Det at samfunnet har stengt ned, har også lært oss mye om alt vi har tatt for gitt. Derfor er det viktig å huske på at den gode julefeiringen som for mange er en selvfølge, ikke nødvendigvis er like enkel for alle. Jeg håper at dette kan bli en fin tid for å være sammen, og at det ikke blir en ulykkelig feiring der barna og de som trenger ekstra omsorg glemmes i et ønske om å feste julen bort. 

Og det blir ingen jul uten Hanne, og hennes visdomsord:

– (JT): Julen er en god tid, dersom tiden er god. 

Vi ønsker Harlem, Jan Thomas og lille Tyr en riktig god jul!