"THE PANDA"

Prosessen med å kapre drømmehjemmet kan være både lang, utfordrende og emosjonell, og mange opplever utallige budrunder med høy puls og store skuffelser. Også er det disse søndagene da, hvor man aller helst vil holde seg mer eller mindre horisontal, pakket inn i myke pledd, dempet belysning og noe godt
i en skål - men er man på boligjakt, så er man på boligjakt. Og boligmarkedet har ikke hørt om horisontale søndager.

For ‘Pandaen’ var det nettopp en sånn søndag som skulle blir avgjørende for hennes hittil største investering, da hun (noe redusert) dro på visning, og noen dager senere ENDELIG vant budrunden. Man skulle tro dette var starten på en solskinnshistorie.. Men vi kan love at det ender godt.

– Man flytter jo mentalt inn i alle leiligheter man er på visning på, men etter å ha vært på minst 30 visninger hadde jeg nesten mistet oversikt - så da beskjeden kom om at leiligheten var min spurte jeg meg selv ‘hvilken av dem?’

Fire uker senere fikk hun nøklene i hånden, og hadde sitt første gjensyn med leiligheten siden visning. Hun låser seg inn, ser seg rundt og kjenner hjertet synke i magen.

– Det første jeg tenkte var ‘hva er det jeg har kjøpt?’. Leiligheten var virkelig i dårlig stand, og jeg følte meg rådvill. Her kan jeg ikke bo.

Det første prosjektet gikk ut på å sparkle alle vegger for å dekke strietapet.

Etter kort tid kom familien på besøk. ‘Pandaens’ far er en erfaren handyman, og har i tillegg til flere oppussingsprosjekter, totalrenovert huset hvor ‘Pandaen’ vokste opp. Han begynte med å rive leilighetens eneste vegg og store deler av kjøkkenet til det bare var et skall igjen. Deretter kom sommerferien og ‘prosjekt kjøkken’ ble satt på pause. ‘Pandaen’ levde med et ordenssystem satt sammen av ulike IKEA-poser de neste to månedene. Tilslutt ble resten av kjøkkenet revet,
og den neste halvannen måneden kan beskrives som minimalistisk.

Når det gjelder oppussing er det ofte to komponenter som er avgjørende: tid og penger. Etter kjøkkenet var revet ble det også tydelig at gulvene heller ikke var i god stand, og at både tak og vinduer hadde akutt behov for x antall strøk maling.

– Det dukket bare opp flere og flere ting som måtte fikses eller byttes ut.

Men ‘Pandaen’ er ingen pessimist. Etter hvert kom både gulvet og kjøkkenet på plass. Finansieringen av kjøkkenet kom på plass som et slags hell i uhell.

– Jeg har som tradisjon å delta på Oslo Triatlon, og etter fullført løp var jeg ute med venner for å feire. Feiringen fikk en brå slutt da jeg ble ranet og mistet vesken min med alt innhold. Vesken hadde vært med meg i mange år og var på mange måter uerstattelig.

Lyspunktet ble forsikringspengene hun fikk igjen. De kunne ikke erstatte vesken, men det realiserte kjøkkenet.

Totalt tok det halvannet år før oppussingen var fullført, og alt er gjort bit for bit, fra lønning til lønning og med en real arbeidsinnsats fra hennes far. Samtidig har det vært viktig for ‘Pandaen’ å ta seg råd til hygge.

– Det har vært viktig for meg å prioritere ferie med gode venner. Når man lever i en boks på 29 kvm av oppussing er det deilig med et avbrekk og litt påfyll. Det har sikkert gjort at ting har tatt noe lenger tid, men det har også sørget for at jeg har holdt motivasjonen oppe.

Feriene har også vært en kilde til inspirasjon, og man kan trygt si at ‘Pandaen’s liv har vært preget av reise.

– Som tidligere flyvertinne har det å reise alltid vært en stor del av den jeg er, og jeg elsker å stå med den ene foten ute i verden. Jeg henter inspirasjon både mentalt og kreativt, og er alltid full av idéer når jeg kommer hjem.

Og med stadig nye idéer er det deilig med et godt kanvas.

– Noe av det første jeg bestemte meg for var at det nye kjøkkenet skulle være sort. Det skaper jo en veldig kleen base, som gir rom for forandring. Jeg endrer ting hele tiden, etter årstider, humør, alt egentlig. Også tilfører jeg nye elementer ettersom det dukker opp noe jeg faller for. Ting blir aldri helt etter planen, men det er noe fint med det også.

Men ‘Pandaen’ er svært bevisst på hva hun tar inn i hjemmet, og kjøper ingenting før hun finner noe hun virkelig liker. Et dedikert forhold til interiør har gått i generasjoner, og hun minnes både moren og bestemorens spesielle interesse for tekstiler. Og ‘Pandaen’s favoritt i hjemmet er nettopp en tekstil.

- Et vintageteppe kjøpt i Marrakesh på reise med gode venner.

For når ‘Pandaen’ finner noe hun virkelig faller for ser hun på det som en ‘livsinvestering’

– Hjemmet skal være en ‘safe zone’ hvor jeg kan hente energi og finne zen. Det må gi meg harmoni, og derfor er det viktig å fylle det med ting man elsker.

STJEL STILEN:

 1. Vase Papir Sort Lav
  Vase Papir Sort Lav
  kr 559,00
 2. TOGO 2-SETER SOFA - SORT SKINN INDIANA
  TOGO 2-SETER SOFA - SORT SKINN INDIANA
  Spesialpris kr 30 510,75 Vanligpris kr 35 895,00
  Ikke på lager
 3. Bold Chair - Flere farger
  Bold Chair - Flere farger
  kr 5 000,00
 4. Monochrome Large Tumbler 13Cm
  Monochrome Large Tumbler 13Cm
  Spesialpris kr 149,00 Vanligpris kr 249,00
 5. Ripple Carafe Smoked
  Ripple Carafe Smoked
  kr 365,00