"THE LION"

Et hjem forteller mye om de som bor der, men i denne spalten er fokuset på nettopp selve hjemmet fremfor personen bak. Derfor vil flere av de vi besøker og intervjuer anonymiseres av ulike masker. I denne reportasjen møter vi “Løven”.

‘Løven’ flyttet inn i 2015, og har siden den tid totalrenovert leiligheten. Hjemmet reflekterer ‘Løven’ ned til hver minste detalj, og hver eneste kvm av de totale 59 oser av personlighet. Velkommen til ‘Løvens hule’.

STOFF lysestaker her  –  Pot pourri m/krystaller her  –  Rough Studios puter her

Oppussingen begynte idet hun fikk nøklene i hånden, da ‘Løven’ bestemte seg for å gjøre om leiligheten fra en treroms til en toroms for å kunne realisere sitt drømmehjem.

– Jeg ønsket en leilighet med et stort sosialt rom, og for å skape dette valgte jeg å prioritere spisestue fremfor et ekstra soverom, og rev derfor den ene veggen. Walk-in closet var min store barndomsdrøm - kanskje ikke nødvendigvis midt i stuen, men nå er garderoben som en del av interiøret og det passer meg utmerket.

Korall på marmorfot her

Rough Studios puter her  –  Design by Us lampe her

Med andre ord har “inn i skapet” fått en ny betydning for ‘Løven’ som for lengst har etablert seg som “one to watch” hva stil angår. Gjennom jobben som modell får hun reise verden over og besøke utrolige lokasjoner. Dette er også en stor kilde til inspirasjon.

– Jeg henter masse inspirasjon gjennom reise. Gardinene i stuen er et eksempel på dette, da disse er inspirert av hotellgardiner. De gir meg muligheten til å lukke verden ute, og bruke tiden hjemme til å bare være meg.

Idéen til soverommet dukket også opp på et hotellrom

– Etter et opphold på hotellet SP34 i København forelsket jeg meg helt i deres løsning for sengen. Den var som en liten hule bygget inn i veggen, og der sov jeg bare så godt. Vi mennesker sov tross alt i huler før i tiden, så kanskje ikke så rart at det føltes helt som hjemme.

Polina Sova fotografi (YellowKorner versjon) her

‘Løvens’ soverom er virkelig en hule, eller ja ‘Løvens hule’. Sengen er bygget opp fra gulvet med en liten trapp i “døråpningen”, veggene malt med kalkmaling for å gjenskape en naturlig struktur og vinduene rammes inn av de samme tunge, lysetette gardinene som i stuen. Dette er utvilsomt et rom for ro.

Men tilbake til oppussingen, som fant sted over en lengre periode da ‘Løven’ bodde på et helt annet hotellrom - i Singapore.

– Dette er den første leiligheten jeg pusser opp, og det er nok også første og siste gang jeg pusser opp samtidig som jeg er på reise. Gulvet ble til som det ble gjennom en “feil”, da de som la det trodde at det skulle legges parkett over, og la derfor avretningsmasse - ikke betong. Jeg elsker jo gulvet mitt og drømte hele veien om et slitesterkt gulv hvor man kunne gå med høye hæler inne. Det at det har både sykkelspor, fotspor og ujevnheter bidrar bare til personlighet, dessuten er “marmoreringen” dødsfin.

Layered Solid Viskose gulvteppe her

Og helt etter bestillingen så tåler gulvet alt!

‘Løven’ er dessuten svært spontan når det kommer til interiør og har en stor lidenskap for å handle brukt

– Jeg ser nok potensiale i veldig mye, og dette har resultert i en aldri så liten familiebedrift gjennom mine stadige funn på Finn som foreldrene mine plukker opp rundt omkring for meg. Det som gjør det så spennende å handle brukt er at det finnes bare den ene, og at alle ting har en historie.

Vaser fra 101 Copenhagen her

Det er aldri mangel på idéer hos ‘Løven’ og hennes kreativitet speiles også i leilighetens sterke karakter

– Det er viktig å tørre å gå for de rare idéene, og aldri glemme at dersom noe blir helt feil kan man alltids forandre det. Veldig mye i leiligheten har blitt til underveis, og er i konstant endring. Derfor har jeg bare latt skruer fra bilder stå igjen etterhvert som jeg flytter de - fordi jeg alltid vil ha friheten til å endre. Det dukker stadig opp idéer til nye prosjekter, og selvom jeg ikke gjennomfører alle fører de kanskje til nye idéer.

Hun har også samarbeidet med andre kreative sjeler gjennom oppussingen. Teamet bak butikken F5 bygget den unike garderoben, og som sitt siste prosjekt har de også bygget ‘Løvens’ kjøkken.

– Jeg pusset opp kjøkkenet rett etter et samlivsbrudd, og det, i motsetning til å pusse opp mens man er på reise, er noe jeg virkelig anbefaler.

Karaffel m/agate her – Aku Aku drikkeglass her

Korall på marmorfot her

Det skulle vise seg å ta opp både tid og fokus og som med mange gamle leiligheter dukket det opp både det ene og det andre underveis.

– Vi fikk bryne oss på både vannlekkasje og tjære under gulvet. Nå er kjøkkenet nesten i mål, men jeg sparer det siste lille til jeg får litt ny motivasjon. Det er viktig å gi prosjektene litt luft, og sette siste finish når man har overskudd.

Olivier Lavielle "Mad Thunder" bilde her

Design by Us lampe her

Layered Solid Viskose gulvteppe her  –  STOFF lysestaker her

GUBI, Cobra vegglampe her

LURER DU PÅ HVEM LØVEN ER?!

KLIKK HER FOR Å SE!

'LØVENS' BESTE TIPS:

● Kjøp brukt, og ha et åpent sinn! Plutselig dukker det opp uventede skatter som ender opp som langvarige favoritter

● Tenk stort på selv de minste rom. I passasjen mellom stuen og kjøkkenet har ‘Løven’ laget et speilrom, satt sammen av brukte speil hun selv har tilpasset. Dette bidrar til at leiligheten føles både større og mer innholdsrik, og er en gyllen mulighet til å gjøre “less to more”

● Ikke vær redd for egen fantasi! Innred med det du liker, og skap et personlig hjem. Det er ikke så viktig om andre liker det, ditt hjem er tross alt for deg.

Tekst: Caroline Kildebo – Foto: Pernille Haugen

STJEL STILEN

 1. Stoff Lysestake Crome
  Stoff Lysestake Crome
  kr 449,00
 2. Ballroom S Smoke Pendellampe
  Ballroom S Smoke Pendellampe
  kr 2 590,00
 3. Karaffel m/Agate
  Karaffel m/Agate
  kr 1 090,00
 4. Brass Shell Bordlampe
  Brass Shell Bordlampe
  kr 6 495,00
 5. Pot Totem Pink
  Pot Totem Pink
  kr 1 549,00