Taschen

Helmut Newton: Sumo

På lager
kr 1 499,00

"Med denne boken vil du eie en del av kunsthistorien!" – Quintessentially, London

Denne boken er en hyllest til en av 2000-tallets mest innflytelsesrike, triggende og kontroversielle fotografer. SUMO var en slags Titanic-bok på alle måter – den slo rekorder for både vekt, mål og pris!

Helmut Newton (1920-2004) viste en sunn forakt for enkle og forutsigbare løsninger. SUMO – en dristig og enestående publiseringsmulighet var derfor et uimotståelig prosjekt for han. Ideen om en spektakulær samlig av bilder, en bok med dimensjonene for en privat utstilling kom til live. Bokset og innpakket veide SUMO 35,4 kg, og sto med både hode og skuldre over alle tidligere forsøk, både når det gjaldt konseptuell ekstravaganse og tekniske spesifikasjoner.

Publisert i 10.000 signerte og nummererte kopier, ble SUMO utsolgt rett etter utgivelsen, og doblet med det sin verdi. Denne verdenskjente publiseringssensasjonen er nå en del av flere viktige utstillinger rundt om i verden, blant annet Noew York's MoMA. Den legendariske første-kopien av SUMO signert av over 100 stk av kjendisene som er med i den, slo rekorden for den dyreste boken publisert på 2000-tallet, og ble solgt på en auksjon i Berlin i 2000 for ca 2.950.000 norske kroner!!

SUMO etablert nye standarder for kunst- monografi sjangeren, og sikret en fremtredende plass i fotobokens historie. Denne nye utgaven, nøye revidert av June Newton, er oppfyllelsen av en ambisjon unnfanget noen år siden av Helmut Newton. Han vil helt sikkert være glad for at et tiår fra sin første utgivelse, SUMO – nå i et format som gjør det mulig for en mer demokratisk fordeling – vil nå et bredest mulig publikum.

Mer informasjon
ISBN: 9783836517300. Mål: 26,7 x 37,4 cm. 464 sider. Innbundet med booklet og bokstativ.
No
Velg mellom å hente i vår butikk på Aker Brygge, eller få varen sendt med Bring (normalt 3-5 virkedager). Frakt regnes ut i kassen.