Handlekurv 0

Ingen flere produkter tilgjengelig

Totalt Gratis
Frakt og rabatter legges til i kassen

Din handlevogn er tom.


MILLA RESIDENTS: THE DOG FAMILY

Hvis du noen gang har lurt på hva som skjer dersom du plasserer tre hunder sammen på 32 kvm i en leilighet på Rosenhoff, så har vi svaret: det blir balanse.

AV Pernille 05 november 2020

Siden april 2018 har to hunder + en hund, formet sitt første felles hjem. Med fokus på å gi leiligheten et personlig preg har de, ikke bare ved hjelp av stil, men også gjennom elementer med en personlig historie skapt et delikat, behagelig og gjennomført hjem.

– Noe av det de falt for ved leiligheten var de vakre vinduskarmene i mørkt treverk, og de satt dermed “rammene” for leilighetens tema. Lune jordtoner er gjennomgående for fargevalg og interiør, og inspirasjonen fant de i selve leiligheten (nesten).

– Det var opprinnelig en rosa vegg her, men den var kanskje noe skarp ved tanke på helheten. Likevel var det noe ved den, så vi valgte å beholde den samme veggen rosa – men vi malte den om til en dusere variant, med mer beige i seg. Det ble en perfekt match mot vinduskarmene.

Resten av leiligheten fikk også noen runder med malekosten. I tillegg har de lagt nytt gulv og bygget garderobe.

– Noe av det vi så etter var en god planløsning, samt fine elementer vi kunne bygge videre på. Treverket satt jo en slags “standard”. Siden leiligheten ikke er så stor ville vi skape en helhet som bidro til god flyt i alle rom.

Et annet element som ble viktig for interiøret var av stor affeksjonsverdi. Et teppe arvet av hannhundens bestemor ble det første som fikk flytte inn i leiligheten. Siden har de bygget og lagt til alt av interiør basert på dette. Hannhundens besteforeldre var svært interesserte i god design og har samlet møbler av høy kvalitet som de lot barnebarnet arve. I tillegg har han arvet selve interessen.

Det kan være litt av en åpenbaring når to hunder som begge har en tydelig tanke om hva de liker skal skape et felles hjem. Heldigvis har hundene lært seg kunsten av kompromiss. På nesten magisk vis har leiligheten fått elementer fra de begge to, og det fremstår helt organisk. Det feminine og maskuline spiller godt på lag, og en god miks av nytt og gammelt har bidratt til personlighet og varme.

– Hans stil er jo mer industriell og funksjonell, med stramme elementer. Selv er jeg svak for jordfarger, naturelementer og terracotta.

Noen ting var de også helt enige om, og Gubi-stolene som står til spisebordet sto lenge på ønskelisten. Tanken er at de skal kjøpe flere av stolene, nok til å fylle et langbord på sikt.

– Vi er økonomer begge to, så vi er veldig bevisste på at vi ikke skal handle på impuls. Stolene falt vi for første gang vi så de, og da kjennes det så bra å kunne kjøpe de etter å ha spart og tenkt på de lenge. Noe av det viktigste for oss var jo muligheten til å fylle leiligheten med gode venner og da er sitteplasser en nødvendighet.

– Vi er opptatt av å tenke over hva vi faktisk trenger, og bruker heller ekstra tid for å sørge for en “god investering”. Sånn sett er det nesten et godt poeng at leiligheten ikke er så stor, for da passer det seg ikke med en “overflod” av ting.

Hundene har dessuten gjort mange funn på loppemarkeder.

– For tiden er det stort sett keramikk jeg leter etter på loppemarkeder, spesielt kule vaser. I tillegg leter jeg etter nytt servise. Jeg prøver alltid å ha en slags plan for hva jeg ser etter (selv om det er lett å la seg rive med) og gjøre litt research. Plutselig finner man noen ordentlige skatter fordi man vet hva man skal lete etter.

Et annet grep hun forteller om er å prøve å se sine egne ting med nye øyne:

- Dersom jeg blir lei av noe i leiligheten prøver jeg bare å flytte litt rundt på det og gi både hjemmet og interiøret en liten oppdatering. Det koster kun litt kreativitet, men kan utgjøre en stor forskjell!