Handlekurv 0

Ingen flere produkter tilgjengelig

Totalt Gratis
Frakt og rabatter legges til i kassen

Din handlevogn er tom.

MILLA RESIDENTS: THE BLACK CAT

The Black Cat har dedikert hele sitt liv til kunst, kultur og formidling. Derfor var det helt på sin plass med et hjem som reflekterer dette. Kontrastene er mange, men helheten er absolutt. Her er det lett å la blikket vandre mellom alle detaljene, som hver og en har sin egen lille (og store) historie.

AV Birgit 30 mai 2022

– Jeg henter mye inspirasjon fra min bakgrunn i kunst og kulturlivet. Estetikk har alltid vært viktig for meg, og jeg ser på hjemmet mitt som en forlengelse av den jeg er. Det skal være et sted preget av god energi, hvor jeg kan lade batteriene og være meg selv.

– Jeg husker at jeg besøkte koreografen Kjersti Alveberg, som dessverre gikk bort i fjor, for mange år siden. Hun hadde et helt magisk hjem, så fullt av personlighet og historie. Jeg husker hun sa at «hjemmet skal være et kart på hvor du har vært i livet ditt». Det har jeg tatt med meg videre, og hennes ord inspirerer meg fortsatt.

Det svarte, blanke gulvet hadde The Black Cat drømt om å prøve en gang i livet. Det fikk han realisert her. Detaljene i bokhyllen og ellers i leiligheten er ikke tilfeldige, alt forteller en historie om hvem han er.

Men the Black Cat har dog en helt tydelig tanke om hvordan inspirasjon skal forvaltes

– Jeg har min bakgrunn fra den hardcore subkulturelle hip hopen fra 80 og 90-tallet og der har vi et begrep – biting – det betyr “å herme”. Det er big no no. Å kopiere andre kunne ende opp med slåsskamper. Det har på mange måter satt seg i ryggmargen hos meg. Man kan la seg inspirere, men heller tweake, bryte det ned, snu på det, kaste ditt eget krydder på det og gjøre det til ditt eget. Det er med meg i alt jeg gjør.

– Det er alltid gøy å ha gjester på besøk og kunne fortelle dem en historie om tingene i leiligheten min om de lurer.


Shop stilen


Dessuten har jeg liten tro på hastekjøp. Jeg vil aldri kjøpe for å kjøpe, og har ingenting imot å bruke tid på å finne noe jeg virkelig liker.

Noe av det som gjorde at the Black Cat falt for leiligheten, var de klassiske detaljene og den rause takhøyden. Likevel var det viktig for ham å sette sitt preg, og det var spesielt én forandring som gjorde hele forskjellen.

 – Da jeg flytta inn hadde jeg ikke penger til å pusse opp, men jeg har alltid drømt om å ha svart gulv. Det gamle gulvet her var både oransje og ganske grusomt, så da jeg endelig fikk realisert drømmen om et svart, speilblankt gulv falt alt på plass. Det ga leiligheten en ny attitude og gjorde hele forskjellen.

– Det har vært viktig for meg å bevare det maskuline, samt vise min kulturelle bakgrunn og reise. Det verste jeg ser er menn som bor i hjem som åpenbart er designet av dama. Jeg tror det er en forandring vi ser mer og mer av nå, at menn viser en større interesse for estetikk. Jeg har tro på at alle kan skape et kult og personlig hjem hvor de trives, så lenge de er tro mot det de liker og tør å bruke referanser de har med seg i bagasjen.

– For meg har det handlet om å skape en gjennomgående vibe og en helhet, og finne en balanse mellom funksjon og komfort. Jeg er ryddig, men det kan ikke bli helt museum, det er viktig med varme i et hjem.

Noe av det som er mest gjennomgående hos the Black Cat er elementer av kunst og design, og spesielt et av dem utmerker seg.

– Stolen i gangen har vært gjennom en del… Først var den gul, men så ble den svart, og da begynte jeg og venner å tagge på den. Jeg har alltid tusjer liggende, også endrer jeg på den nå og da. Jeg sprayer over et parti igjen, også begynner jeg på nytt. Alltid gøy når venner og folk på besøk legger igjen en beskjed eller budskap på stolen. Den er en evig work in progress…

Men the Black Cat drømmer om enda mer spillerom…

– Det hadde vært rått med en stor stue, en real lekeplass med rom til alt fra dans og musikkstudio til maling. Et sted der jeg kunne samle folk rundt noe kreativt. En slags workshop, men som fortsatt var et hjem.