Forrige lørdag 05. mars arrangerte vi årets Bryllupsmesse her i butikken, og vi hadde en helt fantastisk formiddag takket være våre gode samarbeidspartnere. Høydepunktet her denne dagen var selvfølgelig brudeshowet med fantastiske brudekjoler designet av Leila Hafzi, sminke av Jennifer Moi, og styling gjort av Billy’s Bumble & Bumble, vår gode nabo. Bryllupsplanleggerne Silje og Gry fra Glenne Wedding har vært en viktig brikke i gjennomføringen av denne Bryllupsmessen, og på lørdag holdt de en nyttig og inspirerende Q&A med alle samarbeidsleverandørene. Her ble det tatt opp og diskutert viktige momenter og spørsmål man ofte møter på før og under et bryllup.

Basert på Q&A’en har vi laget en Milla Wedding-Guide til dere, hvor alle samarbeidspartnerne våre har uttalt seg om hva de mener er de viktigste momentene ved et bryllup. Her finner du masser av informasjon og inspirasjon, uavhenging av om bryllupet ditt er rett rundt hjørnet eller flere år unna!

Jentene fra Glenne Wedding, Silje og Gry, er Norges eneste bryllupsplanleggere som spesialiserer seg på eksklusive bryllup. De skiller seg ut ved å tenke større og mer nyskapende. Disse jentene tilbyr planlegging, koordinering og design av bryllup. De ser ingen begrensninger når det kommer til bryllupsplanleggingen, og anser sin hovedoppgave å gjøres brudeparets ønsker og drømmer til realitet. Bryllupsdagen er en av de viktigste dagene i livet, og den skal være fylt til randen av glede og kjærlighet, og man skal virkelig nyte opplevelsen av å stå i sentrum. For at denne dagen skal bli nøyaktig som man drømmer om, er det viktig å planlegge den godt. Jentene fra Glenne Wedding har derfor gitt oss sine 10 beste tips til både før og under bryllupsdagen:

4. Gå igjennom gjestelisten opptil flere ganger.

Når dere har skrevet gjestelisten kan det være lurt å la noen i den nærmeste familien se over den. Det er pinlig å plutselig være uheldig og glemme en tante! Husk at desto flere gjester dere inviterer, jo høyere blir utgiftene. Ønsker dere å begrense kostnadene kan det være lurt å kutte ned på antall gjester.

5. Velg kun noen bestemte planleggingsdager.

Dersom den daglige praten dere imellom kun går i leverandører, kostnader og gjester kan stemningen fort bli litt dårlig. Sett derfor av noen spesifikke dager hvor dere kan ta nettopp denne praten – hva med å gjøre det over et måltid på favorittrestauranten? Da blir prosessen mye mer hyggelig og også mer minneverdig.

6. Still spørsmål!

Ikke vær redd for å stille spørsmål til leverandørene dere har funnet frem til. De har ofte mye erfaring og kunnskap som kan komme dere tilgode.

7. Følg et tidsskjema og deleger bort oppgaver.

I planleggingsprosessen er det mye å ta stilling til, og da er det smart å dele opp arbeidsoppgavene i ulike punkter frem til bryllupsdagen. Dette kan ikke bli sagt nok; deleger bort oppgaver til forlovere, familie og venner. Desto nærmere bryllupsdagen du kommer, desto mer nerver og følelser oppstår , og da er det veldig godt å ha litt hjelp! Uansett kommer du til å ha mer enn nok å gjøre selv.

1. Ha en inspirasjonskilde!

Dette kan være alt fra en romantisk film til en spesifikk farge eller en felles interesse. Det spiller ingen rolle hvor dere henter inpirasjon fra, så lenge dere blir motivert av den. Da er det mye enklere å styre stil, uavhengig av hvilken del av planleggingsprosessen dere er i.

2. Book vielsesstedet og lokalet før dere setter bryllupsdatoen.

Med mindre datoen dere ønsker har en spesiell betydning for dere, kan det være fint å være åpen for ulike bryllupsdatoer. Da er det større sannsynlighet for at loket og vielsesstedet er ledige.

3. Fokuser på kun noen få elementer.

Velg de delene av bryllupet som betyr mest for dere, og legg deretter budsjettet med hovedfokuset på disse områdene.

Mauris ornare pharetra justo ac porta. Aliquam erat volutpat. Phasellus facilisis vulputate accumsan. Quisque vestibulum nisi sem, eu pulvinar magna mattis dictum.

Morbi volutpat ligula non magna semper, ut hendrerit est egestas. In nec lorem tempor, vehicula lacus eget, bibendum massa.

Fotograf Eva Helene Storm Hanssen

Sett bort fra vielsessted og lokalet, er fotograf noe av det aller første man bør booke. Det er mange som velger å kun ha en fotograf tilstede under bryllupsfesten, men det kan faktisk være lurt å ha en med seg hele dagen. Bryllupsdagen er ofte en dag med mye følelser og stress, og i etterkant kan man sitte igjen å ha glemt en del av alle øyeblikkene som har hendt, rett og slett fordi det er så mange inntrykk. Ved å ha med en fotograf vil disse øyeblikkene bli fanget, og man kan sitte igjen å mimre i etterkant istedet for å prøve å huske. Eva har under svart på to viktige spørsmål, når det kommer til å booke fotograf for bryllupsdagen:

Hva bør en tenke på når man skal booke fotograf til bryllupet?

Først og fremst vil vi anbefale å booke fotograf i god tid. Så snart dato og sted er på plass bør man ta kontakt med fotografen. Begynn derfor å lete i god tid i forveien. På denne måten er man sikret at drømmefotografen er ledig på den store dagen.

Videre er god planlegging viktig. Vi inviterer alltid til en samtale før bryllupet hvor vi setter alle detaljer for hvordan fotograferingen skal gjennomføres. Man velger fotograf ut ifra en bildestil man liker, men like viktig er samtalen i forkant av bryllupet så vi kan tilpasse fotograferingen etter deres ønsker.

Hvordan er deres bildestil for bryllup hos Moment Studio?

Vi ønsker å skape troverdige bilder som man skal kunne kjenne seg igjen i. Derfor er vår bildestil enkel og klassisk og vi lar brudeparet være i fokus. Vi er opptatt av å fange dagen i bilder slik den forløper. I etterkant skal man kunne se på bildene og gjenoppleve dagens store og små øyeblikk. Vi elsker å dokumentere men er også veldig glad i bildene som blir tatt under selve bryllupsfotograferingen. Det er gjerne disse som ender på veggen og som takkekort. I tillegg til vår måte å fotografere på vil bildestilen i stor grad også påvirkes av bryllupet i seg selv, enten det er et lite uformelt bryllup eller et stort herregårdsbryllup med mange gjester.

(Alle bilder i dette innlegget er tatt av Eva Helene Storm Hanssen fra Moment Studio)

Bryllupssanger Aleksander Walmann

Når det gjelder underholdning er musikk en kjempeviktig del av bryllupsdagen, noe sanger Aleksander Walmann kan bekrefte. Han krydret Bryllupsmessen vår på fantastisk vis med akustiske kjærlighetssanger. Han har spilt i flere bryllup tidligere. Blant annet kan man gjøre mye gøy med musikk om man er kreativ. Aleksander har blant annet sammen med bruden skrevet en egen låt dedikert til brudgommen! Her gir han sine tips:

Hvordan velge hvilke sanger som skal spilles på bryllupsdagen?

De fleste brudepar er veldig klare på dette med valg av låter, men det kan allikevel være vanskelig å velge ut den eller de låtene som skal spilles til bestemte tidspunkt under bryllupsdagen. Dersom dere som par har en låt som har en helt spesiell plass i deres historie eller forhold, kan dette være et godt utgangspunkt. Mange ber sangeren velge låter selv, eller til og med å lage en egen versjon av en låt dere har en spesiell historie til.

Hvor passer det å ha sang under bryllupsdagen?

Dette igjen er en veldig individuell avgjørelse, og kommer helt klart an på hvordan dagen er lagt opp. I kirken er det fint å ha 2-3 sanger flettet inn i programmet, mens på festen kan det være litt mer løst og ledig. Her kan man for eksempel la sangeren spille en times tid når gjestene ankommer festen hvor alle får litt å drikke og kan mingle litt.

Sommelier, Torleif Høyvik

I likehet med maten er drikke en av de største kostnadspostene, men det er også en veldig viktig del. Det er mange som er usikre på dette med drikke, og hvor mye man skal beregne og servere. Selvfølgelig er det fantastisk å kunne ha åpen bar, men dette kan fort bli kostbart. Eier av vin- og cocktailbaren Veritè, Torleif Høyvik, gir her sine tips til nettopp dette med drikke og hvordan skape god stemning:

Hvor mye vin skal en beregne?

Man bør regne med minst tre-kvart flaske vin pr. person.

Hvordan får man stemningen raskt på plass?

God stemningen er selvfølgelig viktig, men man vil unngå at gjestene blir for beruset utover kvelden. Vi anbefaler derfor at gjestene får noe godt å drikke i pausen mellom vielsen og selve bryllupsfesten. Da er kalde bobler og gjerne noe smått å tygge på smart. Mange kan være sultne, og det blir god stemning om man også kan få noe å tygge på i dette tidsrommet. Litt generøs skjenking her setter fort stemningen, og så kan man heller være litt mer tilbakeholden under selve middagen, slik at stemingen holder seg god utover kvelden.

Hva er gode alternativer til champagne?

Champagne er den foretrukne drikken til bryllup, men det kan være gode grunner til å velge noe annet utover det rent prismessige. Prosecco er populært som aldri før, det er leskende friskt og foretrekkes ofte av mange som syntes Champagne kan bli litt syrlig. Ønsker man litt mer smak og karakter er Cremant et svært godt alternativ til Champagne, eksempelvis Creman de Bourgogne.

Til slutt et lite tips til utdrikningslaget:

Opplevelser er noe som både brud og gjestene alltid setter pris på. Det er blitt svært populært med vinsmaking med bobler som tema. På Verite har vi mange utdrikningslag som starter med smaking av Champagne og gode alternativ fra andre land verden rundt. Et annet populært innslag er cocktail kurs der man lærer å lage gode cocktails, og den vordende brud settes på prøve og må lage drinker til sine gjester.

Etiam eleifend eget tortor et gravida. Duis fringilla quis massa et finibus.

Aliquam sagittis justo sit amet magna maximus, et consequat sem mattis.

Pellentesque sed lorem hendrerit, vulputate ante ac, porta mi. Nam mollis tellus non arcu imperdiet, sed pharetra sapien faucibus.

8. Husk å få alt skriftlig!

Et bryllup blir fort kostbart, og da er det viktig å beskytte seg selv ved å få en skriftlig bekreftelse fra alle leverandørene. Bruk også god tid på å sjekke referanser, det er viktig å forsikre seg om at leverandørene er dyktige fagfolk.

9. Ha med et hjelpeskrin på bryllupsdagen.

Det kan være lurt å be forloveren din om å ha med seg en liten veske med sytråd, nål, plaster, hodepinetabletter og energibar på bryllupsdagen. Hvem vet, plutselig kan kjolen din bli revet opp, og da kan nål og tråd være redningen. Ikke nok med det, hva er vel kjedeligere enn å ha vondt i hodet på sin egen bryllupsdag? De minst uventede tingene kan skje, og da er det kjekt å ha et lite hjelpeskrin på veien.

10. Ikke vær perfeksjonist på bryllupsdagen.

Selv om alt er planlagt til punkt og prikke på forhånd kommer til til å skje uforutsette ting. Dette er noe man ikke får gjort noe med – det eneste man selv kan kontrollere er hvor mye du bryr deg om det. Dagen blir mye mer perfekt om du nyter opplevelsen!

Leila Hafzi

Selve kjolen er ofte det aller viktigste for de fleste bruder. Dette har kjoledesigner Leila Hafzi lang erfaring med, da hun har produsert high-end brudekjoler i Nepal i hele 8 år. Her nede har hun arbeidet tett med produsenter, hvor målet har vært å sysselsette kvinner. Leila og hennes brudekjoler har vært hovedattraksjonen ved flere av våre Bryllupsmesser, og vi blir like trollbundet hver gang. Kjolene bærer preg av høy kvalitet og couture søm. De vakreste materialer av 100% silke blir nøysommelig formet om til unike kreasjoner, hvor det å føle seg vel på den store dagen er tatt i betraktning. Målet til Leila er å skape den unike kjolen du alltid har drømt om! Her gir hun noen av sine tanker rundt den perfekte kjolen:

Hva inspireres du av når du skal lage en brudekjole?

Da jeg laget min første brudekjole-kolleksjon i 2009 lot jeg meg inspirere av en fiktiv gammel tante i Paris. Jeg fant en gammel støvete kiste full av nydelige silkekjoler. Jeg tok de ut en etter en, ristet støvet av de, for så å snu meg til det gamle speilet hvor jeg holdte de opp foran meg. – Litt som Askepott gjør, før hun og de små musene syr kjolen. Deretter ble selskapskjole-stilen bragt inn i denne lyse drømmetilværelsen, og vips, så var det en unik og innovativ brudekolleksjon. Møte med bruden er også veldig inspirerende – spesielt å høre deres drømmer og ønsker!

Hva er det viktig å tenke på når man skal finne frem til drømmekjolen?

Først og fremst – det er DIN dag! Det er ikke din mors, svigermors, eller forlovers dag. Du kjenner deg selv aller best, og det er dine ønsker som er de viktigste å innfri. Med det sagt, syntes jeg personlig at kjolen skal være din ledsager. Den skal løfte deg til ditt aller beste, den skal være behagelig slik at du fritt kan bevege deg, spise, danse, og rett og slett nyte dagen til det fulle. Den skal der i mot ikke ta oppmerksomheten bort fra deg, men smelte sammen med deg og la deg slå ut i full blomst!

Stylist Barbro Sørlien, Billy's Bumble & Bumble

Bortsett fra brudekjolen er det også andre momenter ved utseende som er veldig viktige på den store dagen, som for eksempel styling av hår og negler. Her er det mange avgjørelser å ta; skal man ha håret opp eller ned? Skal man ha slør? Hvilken frisyre passer best til kjolen? Billy’s Bumble & Bumble ligger rett ved siden av Milla Boutique på Aker Brygge. De har en stor salong med dyktige stylister når det kommer til både brud og brudgom. Her svarer daglig leder og stylist hos Billys’s, Barbro Sørlien, på to aktuelle spørsmål for bryllupsstylingen:

Når er det lurt å booke time for hår og styling på den store dagen?

Det er alltid lurt å booke time så snart datoen for bryllupet er satt. Jo før jo bedre – men man kan selvfølgelig være heldig å få booket time selvom det er kort tid igjen. Dersom kjolen ikke er med til salongen er det alltid lurt å ha med et godt og detaljert bilde av den. På den måten får frisøren dannet seg et helhetlig bilde og man er sikker på at stil på hår og kjole passer sammen.

Er det mulig for brud å brudgom å ordne seg samtidig i samme salong?

Dette kommer selvfølgelig helt an på hvordan salongen ser ut. Hos Billy’s Bumble & Bumble på Aker Brygge er det faktisk muligheter for at både brud og brudgom med folovere kan styles samtidlig. For brudgommen finnes det en maskulin barber salong i 1. etg hvor det tilbys klipp, styling, barbering med ansiktsmaske osv. For bruden og hennes forlover(e) finnes en stor salong i 2. etg. Denne er skjermet fra barber salongen i 1. etg, og her tilbys alt fra hårstyling, til sminke og håndspa. Hva er vel ikke mer spennende enn å være i samme lokale, men allikevel ikke vite hvordan den kommende ektefellen blir stylet?!:)

Jennifer Moi

Sminken er også en kjempeviktig faktor for bruden, og det er ofte høye forventninger til nettopp denne biten på den store dagen – både fra andre, men kanskje hovedsakelig fra en selv. Det er selvfølgelig og helt naturlig at man vil se best mulig ut når så mange øyne er rettet mot en. Sminkør Jennifer Moi fokuserer på å få frem personlighet og det vakreste i hver enkel brud hun sminker. På vår bryllupsmesse lanserte Jennifer sin egne makeup linje kalt MOI By Jennifer Moi. Dette er et high end sminkemerke med pleiende og perfeksjonerende ingredienser. Jennifer er en hudterapeutisk makeup artist, og hun har lenge savnet et make-up merke som ikke bare er effektfult og profesjonelt – men også pleiende. Moi By Jennifer Moi er et fargerikt og komplett makeup merke som har beholdt makeupens effekt, men lagt til pleiende ingredienser. Her kommer Jennifer’s tips til make-up’en på den store dagen:

Hvordan finne frem til den perfekte brudemakeupen?

De fleste bruder har vanligvis en klar idè om hva de ikke liker, og dette er ofte et godt utgangspunkt. Hos MOI by Jennifer Moi anbefales bruden å finne ulike makeup artister og stylister på Instagram som en kan følge med på. Verdien av å samle inspirasjonsbilder er stor, og man burde dele disse med sminkøren under hele prosessen, sånn at man får vist i form av bilder hva man kunne tenke seg og ikke. Når det er tid for prøvesminking ser man på farger og sminkekombinasjoner, og jobber frem den glødende vakre brudesminken som brudene ofte vil ha. Samtidig kan man se en økende trend i at brudene ønsker mer makeup og en mer markant look. Husk at det også er mulig å booke samme makeup artist for både brud, forlover og brudens mor.

CakesByLe

Når man går over til servering, er det første mange tenker på bryllupskaken. Her er det et hav av muligheter, uansett hvor stort budsjett man har. Det kan være lurt å få hjelp av en profesjonell til nettopp dette med bryllupskaken og dessertbordet. I USA er fenomenet sugar artist blitt stort de siste årene, men hva er egentlig dette? – Dette er rett og slett en som spesialiserer seg på å lage kunst av sukker, noe som er gull verdt for alle detaljeelskere der ute! Leah, fra CakesByLe er kanskje Norge’s råeste sugar artist, og går så inn i detaljene at hun kan bruke opptil 6-7 timer på en cupcake! Her er hennes absolutt beste tips for desserten på bryllupsdagen:

Hva bør man tenke på med hensyn til bryllupskake og dessertbord?

Det er bra å begynne tidlig med planleggingen av farger og stil når det kommer til dessertbordet. Hvor stort skal det være? Hvor mange gjester kommer? Hvor mange kaker skal man ha? Det kan ofte være lurte å variere litt i smakene på dessertbordet, slik at alle gjestene vil finne noe de liker. Små merkelapper med forteller hva som er på de ulike fatene, og da gjerne i samme fargetema som resten av bordet, vil være med å høyne eksklusiviteten. Veggen bak dessertbordet kan også være avgjørende i mange tilfeller, og det finnes utallige back-drops man kan gå for dersom man ønsker en spesiell bakgrunn. For de som vil ha dessertbordet på en helt spesiell måte kan det være en idè å tegne opp hvordan man vil at det skal se ut, så de som skal sette frem kakene har noe å forholde seg til.

Kaker fra tanter og bestemødre hører bryllup til, og det kan være lurt å ha et eget bord tilgjengelig hvor disse kan stå, slik at det planlagte dessertbordet kan være for seg selv. Det finnes masser av inspirasjon til dessertbordet Pinterest, Instagram osv. Ved god planlegging, og eventuelt bestilling av noen få eksklusive kaker, kan man oppnå en WOW-faktor uavhengig om man har et stort eller lite budsjett.

Hvilke dessertbord-trender kommer i 2016?

Sort, gull og hvitt er farger som kommer i 2016. Sarte ferskenfarger i samspill med gull er også en kommende kombinasjon. Ellers er de klassiske kombinasjonene hvitt og gull eller hvitt og sølv nydelige til bryllup. Den såkalte «Naked Cake» dekorert med friske blomster er også på full fart inn i norske bryllup. Det viktigste er at man finner en stil og en smak som gjenspeiler dere som brudepar!

VIP Transport

Så over til et tema gutta kanskje har litt mer meninger om – nemlig biler og transportmiddel. VIP Transport AS er et privat selskap som tilbyr tjenester basert på pålitelighet, eksklusivitet og diskresjon til fornuftige priser. På bakgrunn av sine tjenester tilbyr de også transport av brudepar, hvor kvalitet er i fokus. De har også håndplukkede sjåfører som kjører ved bryllup. Under har Petter fra VIP Transport svart på to spørsmål rundt deres tjenester:

Kan dere frakte gjestene?

VIP Transport AS har også minibusser og turbusser opp til 55 seter. Vi kan derfor tilby transport av bryllupsgjestene f.eks fra kirken til selskapslokalet. Dette er noe brudepar bør tenke over da vi har opplevd mange bryllup der brudeparet kommer fra fotografering til selskapslokalet og mange ev gjesten ikke har ankommet for å hylle de nygiftes ankomst. Dette fordi man ofte tenker at det tar tid fra brudeparet reiser fra kirken til de ankommer selskapslokalet og de kan gjøre diverse ærender i mellomtiden og tiden flyr fra dem. Gjesten slipper også ofte å måtte reise tilbake til selskapslokalet dagen derpå for å hente bilen. En annen ting er at ved å tilby gjester transport i flotte sorte busser viser man gjesten en ekstra gest som vi har opplevd at de setter stor pris på.

Hva er viktig å tenke på når man skal velge bil/transportmiddel?

Transport på bryllupsdagen handler om detaljer og punktlighet samt at brudeparet skal kunne slappe av og nyte hvert sekund av dagen. Ved å benytte seg av våre tjenester garanterer vi at brudepar og evt gjester blir tatt hånd om på beste mulige måte av våre sjåfører som har lang erfaring med denne type oppdrag. Å velge en bil med ekstra god plass i baksetet er viktig da bruden skal føle seg komfortabel med kjolen som er en viktig detalj på denne dagen. Ved å velge VIP Transport AS er dere også garantert at bilen er ren både utvendig og innvendig samt riktig pyntet etter deres ønsker. Be gjerne om referanser på tilsvarende oppdrag og sørg for at dere velger et selskap dere føler dere har god kjemi med. Det vil redusere bekymringene deres slik at dere kan fokusere på de gode opplevelsene.

Vi kan ikke finne produkter som svarer til valgene.