VELKOMMEN TIL TINE'S JULEHJEM!

.. og velkommen tilbake til Millabloggen!

2016 har vært et år for forandringer her på Milla, både i butikken på Aker Brygge, men også her på nett. Nettbutikken er relansert, nå med bloggplattformen på samme adresse. Ambisjonen med nettbutikken var at vi ville gi en så fullverdig opplevelse av butikken som overhodet mulig, også på nett - så våre kjære kunder kunne få Milla-magien uansett hvor de befant seg. Vi har alt fra nabokunder, til kunder i det store utland, og vi setter så pris på dere alle sammen. Dette er en plattform for dere, så velkommen inn og føl deg som hjemme.

Nå er leiligheten pyntet til jul, en høytid som for Tines del har fått en helt spesiell betydning etter hun selv fikk barn. Fordi barnas far er amerikaner, har det vært viktig for familien at jentene skal oppleve både norske og amerikanske tradisjoner. For oss starter nedtellingen til jul allerede med thanksgiving, og vi pynter gjerne juletreet allerede i forbindelse med feiringen da. Juletreet i plast fra SHISHI, gjør at den magiske juletiden kan starte litt før og vare helt til nyttår. Som barnefamilie er det viktig at jentene får oppleve julen som en rolig høytid, med mye kjærlighet og kvalitetstid. En av de amerikanske tradisjonene familien har videreført er at julegavene åpnes 1. juledag istedenfor på selve julaften, og selvfølgelig med pysjen på.

– "På denne måten blir selve julaften en rolig kveld, med fokus på familie og det å være sammen."

Tid til å være sammen står øverst på ønskelisten til Tine i år, og selv om Milla Boutique koker i desember prøver Tine å finne ro til å prioritere julekos allikevel.

Jeg prøver å handle julegavene ferdig i god tid, og planlegger også disse godt på forhånd så de blir både gjennomtenkte og personlige for den som pakker opp. Ellers prøver vi og få med oss det som er av arrangementer for store og små her i byen i førjulstiden. Julegrantenning på Valkyrieplass er allerede tradisjon, og vi bruker byen så mye vi kan ved tanke på alle de fine arrangementene nå i førjulstiden. Her er jo Aker Brygge nevneverdig flinke!

Og som et tips: så avsluttes juleåpningen av Karl Johansgate på Aker Brygge med fyrverkeri, lørdag 26. november.

De av dere som har fulgt bloggen en stund husker kanskje «Hjemme hos» reportasjene med Milla-crewet? Etter så mange fine tilbakemeldinger var det ingen tvil om at vi skulle fortsette med disse, og i anledning relanseringen av nettsiden og blogg er vi ENDELIG tilbake.. Og ikke med et hvilket som helst hjem, denne gangen besøker vi, sammen med Bonytt, daglig leder Tine Robertsen og hennes vakre hjem - magisk pyntet til jul.

Tines leilighet ligger i hjertet av Majorstuen og troner over Valkyrien plass, lun og elegant på innsiden - og med hele byen som lekeplass på utsiden. Leiligheten er klassisk for Majorstuen, med store vinduer som bader hjemmet i naturlig lys, og klassiske detaljer som stukattur og rosetter.

Sidecar cocktail:

- 3 cl brandy eller cognac

- 1 cl cointreu

- 1,5 cl sitronsaft

Slik gjør du det:

Helles i shaker med mye is, ristes i 10 sek, siles over i et avkjølt cocktailglass.

Tips: ha oppi anisstjerner for en ekstra julevri!

Tine's Plomme chutney

- 300 g plommer uten stener

- 0.5 l vann

- 1.5 ss rødvinseddik

- 2 kanelstenger

- 3 Anisstjerner

- 0.25 ts salt

- 0.25 ts pepper

- 2 ss sukker

Slik gjør du:

Trekk plommer i vann sammen med rødvinseddikk og kanelstang på middels-svak varme. Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt mer eddik når væsken er kokt inn.

Som asfaltmamma og karrierekvinne i gründerbedrift har Tine aldri vært redd for å tenke nytt, og tolke tradisjoner utifra egen livsstil. Dette gjelder også julen.

Med to små døtre er rosa en farge som går igjen året rundt, og nå også som «rød tråd» gjennom julefeiringen. Vi jentene er jo tross alt i flertall i familien, så hvorfor ikke skape en skikkelig «jentenes jul»? I tillegg til det noe utradisjonelle fargevalget, er også gull godt representert! På Milla hersker jo gullfeberen, så her er det gull året rundt - men i jula glitrer det ekstra.

Vi prøver å ha det meste av «julepynten» på selve treet, og skaper heller stemning ellers i hjemmet ved hjelp av massevis av stearinlys og ikke minst duftlys for å sette prikken over i-en når det kommer til atmosfære. Her er Ambre Lumiere fra Voluspa en favoritt.

Uavhengig av om det er høytid eller hverdag, skal hjemmet føles lunt og personlig - både for store og små.

Denne saken er opprinnelig laget for magasinet Bonytt, og finnes i seneste utgave. Alle bilder er tatt av fotograf Yvonne Wilhelmsen, og styling er gjort av stylist Tone Kroken.

Julefølelsen er jo viktig å mobilisere, og for Tine er lukten av pinnekjøtt og gløgg helt preker for å lokke frem sanseopplevelsen av høytiden for alvor.

En ny vri på en gammel favoritt er hvit gløgg istedenfor den klassiske røde - evt med hvitvin! Nicholas Vahe har en veldig god en på flaske som er super når man skal jukse litt! Og apropos Ingrid Espelid, har Tine også en egen vri på de klassiske «syv slag». Jeg har aldri vært så fan av konseptet med tørre julekaker, så når jeg nå skal skape nye tradisjoner for egen familie - kan de jo faktisk smake godt også! Favoritten er lakris, og aller helst fra Johan Bulow, og når det kommer til disse er «syv slag» plutselig verdens beste idé!

– Jeg henter utrolig masse inspirasjon fra min Milla-partner og beste venninne, Camilla - ikke minst inspireres jeg av alt det hun skaper i butikken. Ellers henter jeg inspirasjon på reise, fra hoteller, i magasiner og på pinterest.

Vi kan ikke finne produkter som svarer til valgene.