.

3 MÅTER Å DEKKE JULEBORDET PÅ

.

.

WINTER WONDERLAND

Er du en av oss som drømmer om en hvit jul? Med denne bordoppdekningen kan du skape følelsen av et magisk vinterland - uavhengig av om snøen laver ned utenfor eller ei!

.

.

Hvite tallerkener og sølvfarget bestikk har de aller fleste, og sammen med din fineste krystall danner dette basen for oppdekningen. Benytt deg videre av detaljer i sølv og grønt, og små innslag av bruntoner – dette bidrar til å skape den magiske stemningen som vi ønsker å oppnå!

.

Et overraskende moment og kronen på verket er å pynte med mineralsteiner og krystaller – det naturlige glitteret i steinene sørger for ekstra magisk stemning!

.

.

Som en lun kontrast kan man bruke små grener av gran til å dekorere med. Julekuler trenger ikke nødvendigvis å være forbeholdt juletreet, og utgjør en fin detalj på bordet. Levende lys er selvfølgelig et must, og her kan man gjerne kombinere ulike lysestaker i forskjellige materialer som glass og metall!

Gå for en varm fargepalett i gull, brunt og kobber som base for oppdekningen. Ønsker du å bryte opp utrykket litt, så kan du godt legge til elementer i for eksempel sort og grønt. Selve dekoreringen trenger verken å være vanskelig eller kostbar – pynt gjerne med ting som du finner ute i naturen! Kongler, grantrekvister og mose spiller godt opp mot juletreet og bidrar til å skape en helhetlig tematikk. Andre naturelementer som fjær og dyrehorn er også en god måte å underbygge temaet på. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Et siste, men viktig element for å oppnå den ultimate julestemningen er selvfølgelig glitter! Hvorfor ikke bruke noe av juletrepynten? Julekuler og annen juletrepynt fungerer vel så utmerket på bordet som på treet!

.

.

.

EARTH TONES

Om du er glad i naturen og liker jordtoner, så vil en rustikk oppdekning fungere godt for deg. Ta gjerne utgangspunkt i juletreet og hent inspirasjon derfra!

Det er alltid gøy å leke seg med sort som basisfarge – de fleste farger popper liksom litt ekstra mot den mørke bakgrunnen! Kombiner glaserte tallerkener i sort og gull for en fantastisk reflekterende effekt, og la elementer i nettopp gull gå igjen i oppdekningen som en rød tråd. Tilføy gjerne farger som grønt eller rødt for et mer spennende uttrykk - for eksempel i form av friske grener eller røde julekuler.

.

BLACK & GOLD

Sort og gull er en kombinasjon vi aldri blir lei av, og med dette som utgangspunkt viser vi deg hvordan du kan dekke bordet i ekte Milla-stil!

.

.

Bring litt ekstra glam til bordet med krystallglass – gå gjerne for varianten med sotet glass fra Frederik Bagger – det forføreriske og provoserende designet passer perfekt inn i det mørke temaet!

.

Ikke minst: Tørr å vær leken i valg av dekor – alt trenger ikke å være typisk ”jul” for at det skal fungere. Palmer og ananaser er en morsom vri som tilfører en eksotisk touch, og som garantert blir et samtaleemne rundt bordet!